Ny skyline!

29 nov 2022JM har under 20 år förvandlat ett slitet industri- och hamnområde till ett levande och älskat område med nästan 3500 bostäder, butiker, restauranger, skolor samt en populär kajpromenad.

Ekonomiansvarig på Brandkonsulten AB, Marie Almgren, ger sin bild av hur det är att bo i Årets Stockholmsbyggnad 2022, Kajplats 6.
”Det bästa med Kajen…. folklivet! Det rör på sig året runt, närheten till vatten och restauranger ger området en härlig kontinental känsla. Vi har allt vi behöver ”runt hörnet” och skulle vi sakna något så är det hur som helst nära till allt! Naturreservat med härliga strövområden mellan ”Kajen” och Skanstull, älskat av motionärer och hundägare. Sol- och badmöjligheter finns utanför dörren, mysig ”strandpromenad” och välbesökta badbryggor. Underbart när man går ut tidigt på morgonen och möter grannen i hissen med badrock och tofflor, ”ska ner och ta mig ett dopp”. Och det året runt! What’s not to like?”

Brandkonsulten AB har varit med på hela JM:s resa och jobbat både högt (höghusen) och lågt (bergrumsgaragen). Vi tackar JM för ett långt och bra samarbete i områdets förvandlingsarbete!